تلفن تماس: ۰۹۱۰۱۶۸۱۱۳۸ - ۰۲۱۸۸۴۵۸۶۱۹

شنبه تا چهارشنبه از ۹ صبح تا ۱۷ و پنجشنبه تا ۱۲:۳۰

آشنایی با مشخصات اینورتر برق خورشیدی

مشخصات اینورتر برق خورشیدی

اینورتر برق خورشیدی یا اینورتر خورشیدی به نوعی از اینورتر ها گفته می شود که از آن در سیستم برق خورشیدی استفاده می شود و از لحاظ ساختاری کاملا شبیه اینورتر های معمولی می باشد با این تفاوت که ، نوع و ترمینال های خروجی کاملا برای برق رسانی به تجهیزات الکتریکی خانگی و نیز ورودی های آن کاملا سازگار با باتری های مورد استفاده در پنل های خورشیدی می باشد .

خروجی چنین تجهیزاتی ، سینوسی خالص یا شبهه سینوسی است تا بتوان خروجی را به تجهیزات حساس مانند کامپیوتر ها متصل نمود . همچنین ولتاژ ورودی نیز به طور استاندارد 12 یا 24 ولت است تا بتوان باتری ها یا شارژر های مورد استفاده در سیستم برق خورشیدی را به راحتی به سیستم متصل نمود . برای آشنایی با اینورتر ، ساختار و نحوه عملکرد آن می توانید به مقاله اینورتر سیستم برق خورشیدی از همین سایت مراجعه نمایید . در ادامه قصد داریم تا شما را با مشخصات اینورتر های موجود در بازار و روش خواندن کاتالوگ آن ها آشنا نماییم ، پس در ادامه با سولار نیرو همراه باشید .

مشخصات اینورتر برق خورشیدی

هر اینورتر برق خورشیدی می تواند دارای یکی از دو خروجی سینوسی خالص ( Pure Sinusoidal ) و یا شبه سینوسی ( Modified Sinusoidal ) باشد . نوع اول که به سینوسی خالص مشهور است ، دارای قیمتی بیشتر می باشد و از آن بیشتر در تغذیه سیستم های حساس مانند ، کامپیوتر و تلوزیون های جدیدی استفاده می شود . نوع شبه سینوسی نیز همانطور که نام آن پیداست ، خروجی نسبتا سینوسی تولید می کند که می توان در مصارفی مانند روشنایی و راه اندازی موتور های الکتریکی که هارمونیک های فرکانس بالا تاثیر چندانی بر سیستم الکتریکی نمی گذارد ، مورد استفاده قرار می گیرد . برای اطلاع از نوع خروجی یک اینورتر می توانید به پارامتر Output Waveform که در کاتالوگ یک اینورتر ذکر می شود مراجعه نمایید .

به طور معمول پارامتر ها و مشخصات موجود در کاتالوگ یک اینورتر برق خورشیدی به دسته های اصلی زیر تقسیم بندی می شوند :

  • – پارامتر ها و مشخصات خروجی
  • – پارامتر ها و مشخصات ورودی
  • – مشخصات حفاظتی
  • – مشخصات دمایی و شرایط نگهداری
  • – مشخصات فیزیکی محصول
  • – امکانات جانبی

مشخصات و پارامتر های خروجی اینورتر

این مشخصات مربوط به خروجی اینورتر مانند پارامتر های ولتاژ ، جریان ، فرکانس و توان خروجی می باشد که مهم ترین آن ها به شرح زیر است :

ولتاژ AC خروجی ( AC Voltage ) : این پارامتر بیانگر ولتاژ AC خروجی اینورتر است که به کمک آن تجهیزات الکتریکی تغذیه می شوند . یک اینورتر ممکن است چندین سطح ولتاژ AC را پشتیبانی کند . اما اینورتر های موجود در سیستم برق خورشیدی از ولتاژ 220 ولت موثر برق شهر بهره می برند .

درصد تنظیم ولتاژ خروجی ( AC Regulation ) : این پارامتر بیانگر درصد تغییرات ولتاژ خروجی به ازای تغییرات بار و جریان بار می باشد که هر چقدر مقدار آن کمتر باشد ، ولتاژ خروجی تغییرات کمتری به ازای افزایش یا کاهش جریان را شامل می شود .

توان نامی خروجی ( Rated Power ) : توان نامی خروجی است که می توان معادل آن وسایل الکتریکی با توان معادل و برابر به آن متصل نمود . برای مثال ممکن است 3 وسیله 200 وات موجود باشد که در این صورت نیاز به یک اینورتر حداقل 600 وات می باشد . همچنین ممکن است که توان در واحد ولت آمپر ( VA ) معرفی گردد که در مصارف خانگی تقریبا معادل همان واحد وات ( W ) می باشد .

توان لحظه ای ( Surge Power ) : منظور از توان لحظه ، حداکثر توانی است که می تواند یک اینورتر در مدت 1 ثانیه به سیستم برق رسانی اعمال نماید و مقدار آن به طور معمول 2 یا 3 برابر توان نامی می باشد . در بسیاری از کاربرد ها از جمله سیستم برق رسانی خانگی و در برخی از تجهیزات مانند موتور کولر های آبی ، در لحظه راه اندازی ، جریان بالایی و در نتیجه توان بالایی برای راه اندازی لازم می باشد که اینورتر قادر است آن را تامین نماید .

حداکثر توان خروجی ( Maximum Output Power ) : این پارامتر بیانگر حداکثر توان خروجی اینورتر برای زمانی کوتاه مانند 1 دقیقه است ، که در صورت تجاوز توان مصرفی از این حد ، به اینورتر آسیب می رسد .

فرکانس خروجی ( Output Frequency ) : فرکانس خروجی اینورتر که برای تجهیزات مصرفی برق شهر باید معادل 50 هرتز باشد

مشخصات و پارامتر های ورودی اینورتر

ولتاژ ورودی ( DC Voltage ) : ولتاژ معمول DC است که به ورودی اینورتر اعمال می شود تا در خروجی 220 ولت دریافت گردد . این ولتاژ می تواند به صورت مستقیم از باتری یا کنترل شارژ پنل خورشیدی به اینورتر متصل گردد . به دلیل استفاده از باتری های خشک در سیستم برق خورشیدی ، این ولتاژ برابر 12 ، 24 یا 48 ولت می باشد .

رنج ولتاژ ورودی ( Voltage Range ) : محدوده ولتاژ DC ورودی اینورتر است که می توان توسط باتری ، شارژر و یا هر وسیله دیگر به ورودی اینورتر اعمال نمود . برای مثال اگر ورودی اینورتر 12 ولت باشد ، بازه ولتاژ بین 11 تا 14 ولت در ورودی اینورتر ، قابل قبول است .

جریان بدون بار ورودی ( No Load Current ) : بیانگر جریانی است که در صورت عدم اتصال بار به خروجی اینورتر ، همچنان در ورودی اینورتر کشیده می شود . این جریان مربوط به مدارات داخلی بوده و با افزایش ولتاژ ورودی اینورتر کاهش می یابد . برای مثال ممکن است ، جریان ورودی در اینورتری با ولتاژ 12 ولت 1 آمپر و در اینورتری با ولتاژ 24 ولت برابر با 0.5 آمپر باشد .

جریان حالت ذخیره سازی انرژی ( Power Saving Mode Current ) : بیانگر جریانی است که در ورودی اینورتری در حالت ذخیره سازی انرژی و بدون بار در خروجی کشیده می شود که این جریان می تواند حتا یک دهم جریان No Load Current باشد .

حداکثر راندمان ( Efficiency ) : حداکثر راندمان اینورتر که بهتر است بالای 90 درصد باشد .

مشخصات و پارامتر های حفاظتی اینورتر

در هر اینورتر به طور معمول از چند سیستم حفاظتی برای جلوگیری از آسیب دیدن خود اینورتر و نیز سایر تجهیزات الکتریکی متصل به ورودی و خروجی آن استفاده می شود . برای مثال ممکن است بر روی ورودی و خروجی از سیستم حفاظتی Under و Over ولتاژ استفاده شده باشد تا در صورت کمبود و اضافه ولتاژ ورودی و خروجی ، سیستم خاموش گردد . همچنین در بسیاری از اینورتر ها سیستم محافظت از اضافه بار Over Load و محافظت از اتصال کوتاه Short Circuit در نظر گرفته شده تا با افزایش بیش از حد جریان خروجی ، اینورتر خاموش گردد .

از دیگر سیستم های حفاظتی ، خاموشی اینورتر در مقابل نوسانات ولتاژ ورودی و گرم شدن بیش از حد اینورتر می باشد که به وجود آمدن مشکلات بسیاری جلوگیری خواهد نمود . فیوز نیز یک سیستم حفاظتی کاربردی می باشد که در بسیاری از اینورتر ها نصب می گردد تا از جریان کشی و اتصال اشتباه مثبت و منفی ولتاژ ورودی جلوگیری نماید

مشخصات و پارامتر های دمایی و شرایط نگهداری

به دلیل استفاده از ادوات الکترونیک قدرت در ساختار اینورتر برق خورشیدی و نیز جریان کشی بالا در ورودی و خروجی یک اینورتر ، دمای سیستم افزایش پیدا می کند که برای جلوگیری از سوختن مدارات ، از فن های خنک کننده ، هیت سینک و بدنه فلزی استفاده شده است تا گرما به بیرون از اینورتر انتقال پیدا کند . همچنین بدنه فلزی باعث می گردد تا تبادل حرارتی بهتری بین اینورتر و محیط صورت گیرد .

برای جلوگیری از آسیب های احتمالی ، در کاتالوگ اینورتر ها ، مشخصاتی تحت عنوان مشخصات دمایی و شرایط نگهداری درج شده است تا کاربر با فراهم نمودن آن ، از آسیب های احتمالی وارد شده بر اینورتر و سیستم برق خورشیدی جلوگیری کند .

مشخصات فیزیکی محصول

منظور از مشخصات فیزیکی ، ابعاد ، وزن ، شکل و نوع خروجی های یک اینورتر است که می تواند در طراحی یک سیستم برق خورشیدی کمک بسیاری کرده باشد

امکانات جانبی

منظور از امکانات جانبی ، چراغ ها ، نمایشگر و قابلیت های کنترلی موجود در یک اینورتر است که علاوه بر اطلاع رسانی به کاربر از وضعیت سیستم برق رسانی ، قابلیت کنترل آن را نیز فراهم می نماید .

2 نظر برای این نوشته ثبت شده است

  • سلام میشه منو راهنمایی کنید یه باطری ماشین بزارم ثابت و یه اینورتر با چه ولتاژ بگیرم که چندتا روشنای ،تلوزیون ،کولر ،یخچال جواب بده و یه پنل خورشیدی بگیرم باطریه رو شارژ کنه

    1. درود بر شما لطفا برای دریافت پیش فاکتور و راهنمایی با کارشناسان ما در سولارنیرو در تماس باشید

  • لطفا نظر خودتون رو با ما به اشتراک بگذارید

    کانکس با پنل خورشیدی
    پست بعدی

    کانکس با برق خورشیدی

    اینورتر برق خورشیدی
    پست قبلی

    اینورتر سیستم برق خورشیدی

    To Top