تلفن تماس: ۰۹۱۰۱۶۸۱۱۳۸ - ۰۲۱۸۸۴۵۸۶۱۹

شنبه تا چهارشنبه از ۹ صبح تا ۱۷ و پنجشنبه تا ۱۲:۳۰

پکیج برق خورشیدی، راهکاری ارزشمند به منظور تامین انرژی الکتریکی مورد نیاز در مکان هایی دور از دسترس برق شهری است که در چند سال اخیر در کشورمان بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. فرقی نمی کند شما یک ویلا در کوهستان و یا یک سیستم الکتریکی فرستنده و گیرنده در بیابان داشته باشید، در هر صورت می توانید انرژی الکتریکی مورد نیاز خود را بدون دردسر از نیروگاه خورشیدی تامین کنید.

هر پکیج برق خورشیدی از تعدادی پنل خورشیدی، سازه پنل خورشید، باتری و تجهیزات الکتریکی مانند اینورتر و شارژکنترلر تشکیل شده است که در طول ساعات روز که آفتاب در دسترس است، پنل خورشیدی، تابش نور خورشید را به انرژی الکتریکی تبدیل و در باتری ها ذخیره می نماید. با این روش شما می توانید ۲۴ ساعت شبانه روز، تجهیزات الکتریکی خود را روشن نمایید.

نام دیگر پکیج برق خورشیدی، نیروگاه خورشیدی جدا از شبکه ( OFF GRID ) است که دلیل نام گذاری آن، مستقل بودن از شبکه برق شهری است. در تصاویر زیر می توانید نمونه هایی از پکیج برق خورشیدی ویلایی و صنعتی را مشاهده کنید. همچنین با مراجعه به لینک تصاویر پروژه های برق خورشیدی می توانید تصاویری از پروژه های اجرا شده توسط نمایندگان سولارنیرو را مشاهده کنید.

برق خورشیدی ویلایی

پکیج برق خورشیدی ویلایی

نیروگاه خورشیدی ۲۰ کیلووات

نیروگاه خورشیدی متصل به شبکه

روش محاسبه پکیج برق خورشیدی مورد نیاز

به منظور محاسبه دقیق تجهیزات برق خورشیدی مورد نیازتون می تونید ابتدا یک لیست کامل از تجهیزات الکتریکی که قصد دارید با برق خورشیدی روشن نمایید را تهیه نمایید و سپس با کارشناسان ما در سولارنیرو در تماس باشید تا علاوه بر طراحی دقیق سیستم برق خورشیدی برای شما، قیمت روز را به شما اعلام نمایند.

همچنین می توانید به صورت آنلاین توسط محاسبه گر برق خورشیدی سایت سولارنیرو، تجهیزات الکتریکی خود را انتخاب و متناسب با آن توان سیستم، انرژی مصرفی و تجهیزات مورد نیاز سیستم برق خورشیدی خود را مشاهده کنید.

ماشین حساب برق خورشیدی

قطعات اصلی پکیج برق خورشیدی

به طور معمول هر پکیج برق خورشیدی از پنج قطعه مهم و اساسی تشکیل شده است که شامل موارد زیر است:

  • پنل خورشیدی
  • باتری خورشیدی
  • شارژکنترلر
  • اینورتر
  • سازه نگهدارند

در ادامه قصد داریم به معرفی تک تک این تجهیزات بپردازیم و شما رو با کاربرد هر کدام از آن ها آشنا کنیم.

پنل خورشیدی

پنل خورشیدی

پنل خورشیدی مهم ترین و اصلی ترین قطعه در یک پکیج برق خورشیدی است. پنل خورشیدی، .انرژی موجود در نور خورشید را به انرژی الکتریکی تبدیل می کند پنل خورشیدی فقط با تابش مستقیم نور خورشید کار می کند و در ساعات پایانی روز و شب ها خروجی آن صفر می شود.

پنل های خورشیدی از یک صفحه نازک که بر روی آن سلول های خورشیدی قرار گرفته اند تشکیل شده است، که به منظور حفاطت بیشتر بر روی سطح آن یک لایه شیشه قرار گرفته و دور تا دور پنل یک فریم آلمینیومی چسبانده می شود.

پنل خورشیدی در محیط باز و زیر نور خورشیدی نصب می شود. در مقابل باد و باران و تگرگ مقاوم است اما بر اثر برخورد سنگ یا جسم سخت با شیشه آن شکسته می شود و پس از مدتی کارایی آن از بین می رود.

به منطور آشنایی بیشتر با پنل خورشیدی می توانید به مقاله مراجعه نمایید. همچنین می توانید جهت مشاهده محصولات ما به دسته بندی مراجعه نمایید.

باتری خورشیدی

باتری خورشیدی

همانطور که گفته شد، پنل خورشیدی فقط در ساعات روشنایی روز قادر به تامین انرژی الکتریکی است و در ساعات تاریک روز، هیچ خروجی قابل قبولی ندارد. به همین دلیل به منظور تامین برق وسایل الکتریکی در طول یک شبانه روز از باتری برای ذخیره سازی انرژی استفاده می شود.

باتری ها در طول روز شارژ و در شب، انرژی ذخیره شده را تحویل مصرف کننده ها می دهند. باتری ها تنوع بسیاری دارند و تفاوت آن ها بیشتر بر سر طول عمر است. به طور معمول در پکیج برق خورشیدی از باتری های اسید خشک مخصوص یا همان دیپ سایکل و یا باتری ژل استفاده می شود. باتری های ماشین طول عمر کمتر و عملکرد ضعیف تری در پکیج برق خورشیدی دارند.

باتری تنها عضوی از پکیج برق خورشیدی است که طول عمر مشخص دارد و بعد از مدت زمان نسبتا مشخصی از راه اندازی پکیج برق خورشیدی، ضعیف و غیر قابل استفاده می شوند. این مدت زمان به طور معمول و بر طبق طراحی و استفاده درست چیزی در حدود 4 سال است. ناگفته نمایند باتری های فرسوده را می توان با مبلغ قابل توجهی در بازار فروخت.

باتری به طور معمول 30 تا 40 درصد هزینه یک پکیج برق خورشیدی را به خود اختصاص می دهد و باید در نگهداری آن توجه ویژه ای داشت.

شارژکنترلر پنل خورشیدی

شارژکنترلر پنل خورشیدی

ولتاژ و جریان پنل خورشیدی در طول ساعات روز متناسب با تغییر جهت تابش خورشید تغییر می کند و این امر می توند به باتری صدمه وارد کند. همچنین باتری ها باید متناسب با شرایط خاصی شارژ شوند که وظیفه شارژکنترلر، ایجاد یک شرایط مشخص و پایدار برای شارژ باتری است.

این قطعه بین پنل خورشیدی و باتری قرار می گیرد و دارای دو نوع PWM و MPPT است که قیمت و کیفیت MPPT ها بسیار بیشتر از نوع PWM است. به منظور کسب اطلاعات بیشتر در مورد این دو مدل می توانید به مراجعه نمایید.

اینورتر برق خورشیدی

اینورتر

انرژی الکتریکی ذخیره شده در باتری توانایی راه اندازی همه وسایل الکتریکی را دارد اما از لحاظ مقدار و نوع ولتاژ با بیشتر وسایل الکتریکی همخوانی ندارد. وظیفه اینورتر این است که مقدار و نوع ولتاژ باتری را به مشابه برق شهر تبدیل نماید.

تمامی اینورتر ها دارای ورودی ثابت و مشخص هستند و در خروجی برق 220 ولت شبیه برق شهر را به مصرف کننده تحویل می دهند. اینورتر ها را می توان به دو گروه اینورتر شبه سینوسی و اینورتر تمام سینوسی تقسیم نمود که نوع شبه سینوسی شبیه برق شهر بوده و بیشتر مناسب مصارف روشنایی و الکترونیکی است اما نوع تمام سینوسی دارای کاملا شبیه و حتی بهتر از برق شهر بوده و توانایی راه اندازی مصرف کننده های موتوری را نیز دارد. همچنین می تونید به منظور کسب اطلاعات بیشتر در این مورد به مقاله مراجعه نمایید.

سازه پنل خورشیدی

سازه و استراکچر پنل خورشیدی

در طول روز جهت و زاویه تابش خورشید نسبت به سطح زمین تغییر می کند. خورشید هر روز از سمت شرق طلوع و در حوالی ظهر از سمت جنوب و در غروب از سمت غرب به سطح زمین می تابد. به منظور دریافت حداکثر انرژی توسط پنل خورشیدی بهتر است پنل خورشیدی رو به جنوب و در ایران با زاویه 30 درجه نسبت به سطح زمین نصب شود.

همچنین پنل خورشیدی قطعه ای بادگیر بوده و با وزش باد، نیروی زیادی به آن وارد می شود. به منظور ثابت نگه داشتن پنل خورشیدی در زاویه و جهت مشخص از سازه یا استراکچر پنل خورشیدی استفاده می شود. سازه ها این امکان را به پنل خورشیدی می دهند تا بر روی سطح زمین و یا روی شیروانی نصب شوند.

سازه ها به طور معمول از جنس فولاد با پوشش گالوانیزه گرم هستند تا در شرایط مختلف آب و هوایی دوام خوبی داشته باشند.

صرف اقتصادی پکیج برق خورشیدی

با مقایسه تعرفه برق و هزینه تمام شده پکیج برق خورشیدی، به این نتیجه می رسیم که پکیج برق خورشیدی برای مشترکین که به برق شهری دسترسی دارند به هیچ وجه به صرفه نیست و توصیه می شود از برق شهر استفاده شود اما برای تمامی کاربرانی که به هر دلیلی به برق شهر دسترسی ندارند می توانند از پکیج برق خورشیدی استفاده نمایند.

اما در طرف مقابل افرادی که از موتور برق استفاده می کنند ترجیح می دن به دلیل هزینه های بالای موتور برق به خاطر تعمیرات و سوخت، پکیج برق خورشیدی را جایگزین نمایند.

مواردی که در آن به هیچ وجه توصیه نمی شود از پکیج برق خورشیدی استفاده شود:

  • مشترکین که به برق شهر دسترسی داشته باشند
  • استفاده از پکیج برق خورشیدی برای استخراج رمز ارز
  • امکان انشعاب از برق شهر با پرداخت هزینه وجود داشته باشد
  • مصرف کننده های موتوری توان بالا که 24 ساعات روشن هستند
  • نیاز به برق برای راه اندازی تاسیسات گرمایشی و بخاری برقی

مواردی که برق خورشیدی صرف اقتصادی دارد:

  • تامین برق ویلا و باغ
  • تامین برق تجهیزات مخابراتی
  • تامین برق در نقاط کوهستانی و دور از دسترس
  • تامین برق تابلو تبلیغاتی بین راهی
  • تامین برق پمپ آب کشاورزی

سوالات متداول در مورد پکیج برق خورشیدی

هر وسیله الکتریکی را می توان با پکیج برق خورشیدی روشن نمود به شرط اینکه پکیج برق خورشیدی متناسب با اون مصرف طراحی شده باشد و اینکه در مصرف کننده های توان بالا قیمت افزایش پیدا می کند و معمولا صرف اقتصادی از بین می رود

به طور معمول در طراحی پکیج برق خورشیدی تا حدی ظرفیت پشتیبان برای روزهای ابری در نظر گرفته می شود تا در روز ابری که پنل خورشیدی انرژی الکتریکی کمتری تولید می کند، ذخیره انرژی تمام نشود. برای سیستم های حساس توصیه می شود که ظرفیت پشتیبان را بیشتر در نظر بگیرید.

باتری ماشین مناسب پکیج برق خورشیدی نیست اما برخی افراد سودجو به منظور کاهش هزینه، استفاده از آن را پیشنهاد می کنند که در این صورت هم طول عمر باتری ها پایین تر از باتری های مخصوص است و هم سیستم ممکن است عملکرد درستی نشان ندهد.

پکیج برق خورشیدی به هیج وجه برای مشترکین که به برق شهر دسترسی دارند توصیه نمی شود زیرا هزینه تمام شده چند برابر هزینه برق مصرفی است. در حال حاضر هزینه احداث یک پکیج برق خورشیدی برای یک واحد مسکونی با یک کولر گازی، چیزی در حدود 350 تا 400 میلیون تومان است
تماس با ما

اطلاعات تماس با سولارنیرو

برای تماس با کارشناسان مجموعه سولارنیرو می توانید از طریق خطوط ارتباطی زیر اقدام نمایید. کارشناسان ما برای روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۹ صبح تا ۵ بعد از ظهر و برای روزهای پنجشنبه از ساعت ۹ صبح تا ۲ بعد از ظهر پاسخگوی سوالات شما هستند. روزهای جمعه و روزهای تعطیل رسمی امکان پاسخگویی وجود ندارد.

آدرس دفتر

تهران، خیابان شریعتی، بالاتر از مطهری
خیابان اندیشه نهم، پلاک ۱۳، واحد ۲۹

پست الکترونیکی
To Top