تلفن تماس: ۰۹۱۰۱۶۸۱۱۳۸ - ۰۲۱۸۸۴۵۸۶۱۹

شنبه تا چهارشنبه از ۹ صبح تا ۱۷ و پنجشنبه تا ۱۲:۳۰

تجهیزات مخابراتی با برق خورشیدی

تجهیزات مخابراتی و رادیویی مانند فرستنده و گیرنده، رادیو، تکرار کننده، سوئیچ های شبکه، تجهیزات میکروتک و تقویت کننده های رادیویی همگی تجهیزاتی کاربردی هستند که بیشتر اوقات در محیط هایی دور از دسترس برق نصب می شوند. برای مثال یک تقویت کننده رادیویی را در نظر بگیرید که به منظور پوشش بهتر امواج در یک بیابان یا محیط کوهستانی دور از شهر نصب می شود. برای تامین برق این تجهیزات هیچ چاره ای جز برق خورشیدی وجود ندارد. تجهیزات برق خورشیدی به دلیل مستقل بودن و کارکرد با نور خورشید می تواند در هر نقطه ای مورد استفاده قرار بگیرد و به سادگی انرژی الکتریکی مورد نیاز تجهیزات مخابراتی، رادیویی و شبکه را تامین نماید.

همچنین در نقاطی که نور خورشید ضعیف تر در دسترس است و به واسطه آب و هوای ابری، پنل های خورشیدی با آهنگ کمتری انرژی الکتریکی تولید می نمایند، از باتری های پشتیبان استفاده می شود تا در شرایط بحرانی نیز تجهیزات رادیویی و مخابراتی فعال باشند. از طرفی در برخی نقاط که دسترسی به برق شهری نیز وجود دارد، از برق خورشیدی به منظور تامین برق اضطراری تجهیزات مخابراتی و شبکه استفاده می شود تا در صورت قطع طولانی مدت برق شهر در شرایط بحرانی مانند حوادث طبیعی، تجهیزات مورد نظر غیر فعال نشوند.

مهم ترین قطعات یک پکیج برق خورشیدی موارد زیر است:

  • پنل خورشیدی
  • باتری خورشیدی
  • شارژکنترلر
  • اینورتر
  • سازه پنل خورشیدی
پنل خورشیدی مونوکریستال

پنل خورشیدی

اصلی ترین قطعه هر نیروگاه خورشیدی یا پکیج برق خورشیدی، صفحات خورشیدی هستند که می توانند انرژی موجود در نور خورشید را به انرژی الکتریکی تبدیل نمایند. پنل ها بر اساس توان خروجی و نوع سلول آن دسته بندی می شوند. رنج کاربردی پنل خورشیدی به طور معمول از ۱۰ وات شروع می شود و در حال حاضر پنل هایی با توان ۶۸۰ وات نیز تولید شده است. پنل خورشیدی با زاویه مشخص رو به خورشیدی و در جهت جنوب جغرافیایی قرار می گیرد و نباید به هیچ وجه سایه روی آن قرار بگیرد.

باتری مخصوص برق خورشیدی

باتری خورشیدی

تمامی تجهیزات رادیویی به صورت ۲۴ ساعت فعال هستند و به منظور تامین انرژی الکتریکی این تجهیزات در 24 ساعت شبانه روز از باتری در کنار پنل خورشیدی استفاده می شود. باتری ها در طول روز انرژی الکتریکی را ذخیره و در ساعاتی از شبانه روز که انرژی خورشیدی در دسترس نیست، انرژی الکتریکی تجهیزات رادیویی را تامین می نمایند. باتری ها دارای تنوع بالا برای کاربری های متفاوت هستند.

شارژکنترلر برق خورشیدی

شارژکنترلر

قطعه ای کاربردی در قلب سیستم برق خورشیدی است. این قطعه فرایند شارژ باتری ها را کنترل و ولتاژ بالای پنل را به ولتاژ متناسب باتری تبدیل می کند. شارژکنترلر ها دارای آمپرهای مختلف و دو نوع معروف PWM و MPPT هستن که در سیستم های بزرگ به طور معمول از شارژر های MPPT استفاده می شود. شارژکنترلر بین پنل خورشیدی و باتری قرار می گیرد.

اینورتر برق خورشیدی

اینورتر

به طور معمول تمامی تجهیزات رادیویی، مخابراتی و شبکه با برق DC کار می کنند اما برای تطبیق پذیری آن با برق شهر از آداپتور های ۲۲۰ ولت به ۱۲ ولت استفاده می شود. برخی تجهیزات دارای آداپتور داخلی هستند و برخی دارای ولتاژ ۲۴ ولت مستقیم. به منظور تامین تمامی این رنج ولتاژ از اینورتر استفاده می شود. اینورتر ها برق ۱۲ ولت یا ۲۴ ولت را به برق ۲۲۰ ولت تبدیل می کنند.

به دلیل حساسیت و تلفات داخلی اینورتر ها توصیه می شود حدالامکان تجهیزات مخابراتی و رادیویی را به صورت مستقیم به باتری متصل نمایید.اینورتر ها دارای دو نوع تمام سینوسی و شبه سینوسی هستند که نوع تمام سینوسی کاملا شبیه برق شهر و در مواردی حتی دارای خروجی تمیز تر از برق شهر هستند. اما نوع شبه سینوسی، شبیه برق شهر هستند. اینورتر های شبه سینوسی می توانند برق دوربین های مداربسته را به راحتی تامین نمایند اما برخی اینورتر های شبه سینوسی امکان عملکرد دائم کار را ندارند.

سازه پنل خورشیدی

سازه پنل خورشیدی

خورشید از سمت شرق طلوع و در سمت غرب غروب می کند. همچنین زاویه تابش نور خورشیدی به سطح زمین در ساعات مختلف روز و همینطور در فصل های مختلف تغییر می کند. به همین دلیل از سازه پنل خورشید یا همان استراکچر پنل خورشیدی به منظور ثابت نگه داشت پنل خورشیدی در جهت جنوب و با زاویه ایده آل استفاده می شود.

همچنین سازه ها جهت مقاوم نگاه داشتن پنل خورشیدی در مقابل باد و طوفان استفاده می شود. سازه ها به طور معمول از جنس فولاد با پوشش گالوانیزه و یا در برخی موارد از جنس آلمینیوم است.

سیستم مخابراتی با برق خورشیدی
سیستم رادیویی با برق خورشیدی
تجهیزات مخابراتی و شبکه با برق خورشیدی

محاسبه انرژی مصرفی تجهیزات مخابراتی و رادیویی

قدم اول در محاسبه انرژی مصرفی این تجهیزات محاسبه توان های مصرفی است. تمام تجهیزات مخابراتی، رادیویی و شبکه دارای توان مصرفی مشخصی هستند. این توان را می توان از روی دیتاشیت و یا POE تجهیزات که وظیفه تامین انرژی مصرفی آن ها را دارد، بدست آورد. برای مثال یک رادیو میکروتک می تواند با توان ۹ وات، برق مصرف نماید.

همچنین تعداد ساعات کاری نیز از اهمیت ویژه ای در کنار توان مصرفی برخوردار است و با استفاده از این دو پارامتر میزان ظرفیت باتری تایین می شود. به طور مثال تقویت کننده یک آنتن را در نظر بگیرید که دارای توان مصرفی در حدود ۲۴ وات است. در صورتی که این تقویت کننده رادیویی به صورت ۲۴ ساعت فعال باشد، انرژی معادل ۵۷۶ وات ساعت مصرف می کند که معادل یک باتری 48 آمپر ساعت ۱۲ ولت است.

همچنین برخی تجهیزات دارای ۲ توان مصرفی هستند. یکی در حالت آماده به کار یا همان Standby و دیگری توان در حالت فعال یا Active که به طور معمول توان Active بیشتر از توان آماده به کار است. در صورت دستیابی به این اطلاعات، سیستم برق خورشیدی را می توان به بهینه ترین حالت ممکن طراحی نمود.

نمونه مثال طراحی برق خورشیدی تجهیزات مخابراتی و رادیویی

به عنوان مثال یک سیستم رادیویی را در نظر بگیرید که شامل دو آتن میکروتک، یک سوئیچ و یک مودم است. این سیستم را می توان به عنوان ساده ترین سیستم رادیویی در نظر گرفت. برای تامین برق این سیستم نیاز است تا توان مصرفی و سپس انرژی مصرفی هر کدام از تجهیزات را به صورت جداگانه محاسبه نمود.

به طور مثال توان مصرفی رادیو برابر با ۹ وات و توان مصرفی سوئیچ و مودم هر کدام ۸ وات است. از جمع توان هر چهار قطعه عدد ۳۴ وات بدست می آید که در صورت فعال بودن سیستم به صورت ۲۴ ساعت، انرژی مصرفی که از حاصل ضرب توان در تعداد ساعت کاری بدست می آید برابر با ۸۱۶ وات ساعت می شود. واحد انرژی مصرفی وات ساعت است و از تقسیم آن بر ولتاژ باتری که به طور معمول ۱۲ ولت است، ظرفیت باتری با همان آمپر ساعت باتری بدست می آید. عدد بدست آماده ۶۸ آمپر ساعت می شود که با رعایت عمق دشارژ و ظرفیت پشتیبان در روزهای ابری عدد بدست آماده دو باتری ۶۵ آمپر ساعت یا یک باتری ۱۲۰ آمپر ساعت می شود.

به منظور شارژ کامل این باتری از یک پنل ۱۸۰ تا ۲۰۰ وات استفاده می شود که با شارژکنترلر به باتری متصل می شود.

آشنایی با طراحی پکیج برق خورشیدی

طراحی پکیج برق خورشیدی برای تجهیزات مخابراتی و رادیویی کار پیچیده ای نبوده و با یادگیری اصول اولیه می توانید به راحتی سیستم برق خورشیدی را طراحی و برآورد هزینه کنید. شرکت سولارنیرو به منظور افزایش سطح آگاهی در حوزه برق خورشیدی اقدام به آماده سازی یک راهنمای طراحی نموده که می توانید از طریق لینک زیر به آن دسترسی داشته باشید.

سوالات متداول در مورد تجهیزات مخابراتی و رادیویی با برق خورشیدی

هر وسیله الکتریکی و الکترونیکی را می توان با برق خورشیدی راه اندازی نمود و متناسب با توان و انرژی مصرفی، منابع و هزینه سیستم افزایش می یابد. به منظور برآورد هزینه حدودی می توانید توان مصرفی و اطلاعات تجهیزات را در اختیار کارشناسان ما در سولارنیرو قرار دهید.

هر نقطه از ایران که نور خورشید به صورت مستقیم در دسترس قرار بگیرد می توان از برق خورشیدی استفاده نمود اما بدون شک در نقاطی که هوای ابری بیشتر است مانند نقاط شمالی کشور، نیاز به باتری پشتیبان بیشتری نسبت به سیستم های نصب شده در نقاط مرکزی و جنوبی کشور است.

پکیج برق خورشیدی به نسبت سایر منابع تولید انرژی مانند موتور برق و توربین بادی دارای سهولت بیشتر در سرویس و نگهداری است و فقط نیازمند بازبینی های دوره ای در بازه های بلند مدت است. تمامی تجهیزات پکیج برق خورشیدی از طول عمر خوبی برخوردار است و تنها باتری ها هستند که به طور معمول بسته به جنس و کیفیت آن در بازه ۲ تا ۵ سال نیازمند تعویض است.

به تازگی بیشتر شرکت های تولید کننده تجهیزات برق خورشیدی مانند شارژکنترلر ها و اینورتر ها، ماژول های مانیتورینگ نیز به بازار عرضه کرده اند که می توان توسط آن ها، اطلاعات خروجی سیستم را بر بستر شبکه اینترنت مشاهده و فرمان های لازم را صادر نمود. در هنگام خرید لطفا درخواست خود را در جهت مانیتورینگ تجهیزات به کارشناسان ما اعلام نمایید تا در طراحی های خود از تجهیزات با قابلیت مانیتورینگ استفاده نمایند.

طراحی سیستم برق خورشیدی توسط سولارنیرو

در صورتی که آشنایی کافی با طراحی سیستم برق خورشیدی ندارید می توانید اطلاعات اولیه را به صورت کامل در اختیار کارشناسان سولارنیرو قرار دهید تا در سریع ترین زمان ممکن سیستم را طراحی و برآورد هزینه را تقدیم شما نمایند. برای دریافت مشاوره همچنین برآورد هزینه لطفا با شماره های زیر در تماس باشید.

تماس با ما

اطلاعات تماس با سولارنیرو

برای تماس با کارشناسان مجموعه سولارنیرو می توانید از طریق خطوط ارتباطی زیر اقدام نمایید. کارشناسان ما برای روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۹ صبح تا ۵ بعد از ظهر و برای روزهای پنجشنبه از ساعت ۹ صبح تا ۲ بعد از ظهر پاسخگوی سوالات شما هستند. روزهای جمعه و روزهای تعطیل رسمی امکان پاسخگویی وجود ندارد.

آدرس دفتر

تهران، خیابان شریعتی، بالاتر از مطهری
خیابان اندیشه نهم، پلاک ۱۳، واحد ۲۹

پست الکترونیکی
To Top