تلفن تماس: ۰۹۱۰۱۶۸۱۱۳۸ - ۰۲۱۸۸۴۵۸۶۱۹

شنبه تا چهارشنبه از ۹ صبح تا ۱۷ و پنجشنبه تا ۱۲:۳۰

آموزش برق خورشیدی – اینورتر جدا از شبکه – قسمت دهم

آموزش برق خورشیدی

وظیفه اینورتر در نیروگاه خورشیدی تبدیل برق باتری به برقی مشابه برق شهر است. بسیاری از وسایل الکتریکی موجود یک خانه دارای ورودی دوشاخه برق شهر هستند، بنابر این برای تطبیق این دو ( ولتاژ باتری با ولتاژ ورودی مصرف کننده ) از اینورتر استفاده می شود.

به طور کلی ۲ نوع برق برای تغذیه مصرف کننده های الکتریکی و الکترونیکی وجود دارد. یکی جریان مستقیم همانند باتری که ولتاژ آن در طول زمان ثابت و در محدوده کوچکی بین ۱۱ تا ۱۴ ولت تغییرات دارد. برق باتری دارای جهت مشخص مثبت و منفی است.

در مقابل جریان متناوب مانند برق شهر به صورت مداوم با زمان تغییر و شکل موج آن سینوسی است. ولتاژ برق شهر به صورت متناوب بین منفی ۳۱۰ تا مثبت ۳۱۰ ولت تغییر می کند و مقدار موثر آن برابر با ۲۲۰ ولت است. جریان متناوب دارای پلاریته مشخص نبوده اما برق شهر به دلیل رعایت موارد ایمنی دارای فاز و نول است که سیم فاز موجب برق گرفتگی می شود.

اینورتر ها به سه دسته زیر تقسیم می شوند:

  • اینورتر تمام سینوسی Pure Sine Wave
  • اینورتر شبه سینوسی Modify Sine Wave
  • اینورتر موج مربعی Square Wave

اینورتر تمام سینوسی

این نوع اینورتر بهترین و شبیه ترین شکل موج خروجی را به نسبت برق شهر دارا است. برخی از اینورتر های تمام سینوسی دارای موج بهتری نیز به نسبت برق شهر هستند. تمامی تجهیزات الکتریکی را می توان با استفاده از اینورتر تمام سینوسی راه اندازی نمود.

 

اینورتر شبه سینوسی

این مدل از اینورتر دارای شکل موج شبیه به موج سینوسی است. در اصل شکل موج خروجی این مدل اینورتر با استفاده از موج های مربعی ساخته شده است. برای استفاده های ساده مثل تجهیزات الکترونیکی غیر حساس مانند تلویزیون، کامپیوتر و … و تجهیزات الکتریکی ساده مانند لامپ،‌ تجهیزات موتوری ساده مانند دریل و … می توان از اینورتر های شبه سینوسی استفاده نمود. در صورت استفاده از اینورتر های شبه سینوسی برای مصرف کننده های قوی مانند بار های موتوری و کمپرسوری، خروجی اینورتر دستخوش اعوجاج و حتی به هم ریختگی می شود و ممکن است علاوه عملکرد نامناسب موجب آسیب رسیدن به مصرف کننده شود.

در صورتی که قصد استفاده از اینورتر شبه سینوسی برای بار موتوری سنگین دارید بهتر است توان اینورتر حداقل ۳ تا ۴ برابر توان موتور در نظر گرفته شود.

 

اینورتر موج مربعی

کاربرد این مدل از اینورتر ها بسیار محدود بوده و صرفا مناسب تجهیزات ساده مانند لامپ، شارژر گوشی موبایل و … است. از این اینورتر ها معمولا در خودرو استفاده می شود.

 

محدودیت های اینورتر ها

اینورتر ها نیز مانند سایر تجهیزات نیروگاه خورشیدی دارای محدودیت های الکتریکی هستند. ولتاژ ورودی اینورتر اصلی ترین محدودیت یک اینورتر نیروگاه خورشیدی به حساب می آید. به همین منظور باید توجه شود ولتاژ ورودی اینورتر حتما برابر با ولتاژ باتری مورد استفاده در سیستم باشد.

همچنین توان اینورتر مشخص کننده توان وسایل الکتریکی است که اینورتر می تواند در لحظه به آن برق رسانی کند. برای مثال اینورتر ۱۰۰۰ وات تنها می تواند در لحظه ۱۰۰۰ وات برق رسانی و نمی توان همزمان توسط آن چند بار الکتریکی ۱۰۰۰ وات را راه اندازی نمود.
همچنین به دلیل اینکه برخی از مصرف کننده های الکتریکی مانند موتور و پمپ دارای جریان راه انداز اولیه هستند، نیاز است تا توان اینورتر را بین ۲ تا ۳ برابر توان مصرف کننده در نظر گرفت. برای مثال در صورتی که قصد راه اندازی یک شناور نیم اسب را داشته باشیم، بهتر است به جای یک اینورتر ۳۷۵ وات از یک اینورتر ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ وات استفاده نمود.

لطفا نظر خودتون رو با ما به اشتراک بگذارید

آموزش برق خورشیدی
پست بعدی

آموزش برق خورشیدی - سازه پنل خورشیدی - قسمت یازدهم

آموزش برق خورشیدی
پست قبلی

آموزش برق خورشیدی - شارژکنترلر - قسمت نهم

To Top