تلفن تماس: ۰۹۱۰۱۶۸۱۱۳۸ - ۰۲۱۸۸۴۵۸۶۱۹

شنبه تا چهارشنبه از ۹ صبح تا ۱۷ و پنجشنبه تا ۱۲:۳۰

انواع سازه پنل خورشیدی بر اساس روش اتصال به زمین

انواع فوندانسیون استراکچر پنل خورشیدی

سازه پنل خورشیدی یا همان استراکچر پنل خورشیدی، یک مجموعه فولادی یا آلمینیومی است که به منظور تثبیت پنل خورشیدی در جهت و زاویه مشخص بر روی سطح زمین یا شیروانی مورد استفاده قرار می گیرد. هر پنل خورشیدی باید با زاویه ای مشخص که بر اساس محل نصب محاسبه می شود در جهت جنوب قرار بگیرد که در اینجا به دلیل بادگیر بودن سطح پنل و همینطور وزن قابل توجه آن باید از سازه ای فولادی جهت تثبیت استفاده نمود. استراکچر پنل خورشیدی به طور معمول از جنس فولاد با پوشش گالوانیزه گرم ساخته می شود و به منظور تثبیت سازه باید همانند ساختمان برای آن یک پی در نظر گرفت که زمین را می توان به عنوان بهترین اتکا برای آن در نظر گرفت که در این نوشته قصد داریم روش های اتصال سازه پنل خورشیدی به سطح زمین را به صورت جداگانه برسی کنیم. شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد نیروگاه برق خورشیدی و ادوات آن به مجله خبری و آموزشی برق خورشیدی سولارنیرو مراجعه نمایید.

روش های اتصال سازه خورشیدی به زمین

همانطور که گفته شد به منظور تثبیت سازه خورشیدی و نصب پنل خورشیدی بر روی آن باید خود سازه را به پی یا فوندانسیون متصل نمود که برای این کار از زمین به عنوان سطحی پایدا و مستحکم استفاده می شود. به غیر از سازه سطح شیروانی که بر روی شیروانی ورق یا سفالی نصب می شود و همچنین سازه های قابل نصب بر روی سطح آب، روش های اتصال سازه خورشیدی به سطح زمین به صورت زیر است:

  • استفاده از وزنه یا بلوک سیمانی به جهت سنگین کردن سازه
  • استفاده از روش بتن در جا و قرار دادن پایه سازه در بتن
  • استفاده از رول بولت جهت اتصال کوبشی به فوندانسیون
  • کوبیدن پایه سازه در زمین

در ادامه قصد داریم تا شما رو با هر کدام از روش های اجرای سازه پنل خورشیدی آشنا کنیم و به مزایا و معایب هر کدام بپردازیم پس با سولارنیرو همراه باشید.

 

 

سازه خورشیدی با بلوک سیمانی

استفاده از وزنه یا بلوک سیمانی

یکی از غیر ایمن ترین روش های مستحکم کردن سازه پنل خورشیدی، استفاده از وزنه یا بلوک سیمانی است. در این روش سازه طوری طراحی شده است که در قسمت پایه ها از یک کفی فولادی استفاده شده و می توان بر روی کفی، وزنه های سیمانی را قرار دهیم. اجرای سازه در این روش سریع و ساده است اما هزینه سازه مقدار قابل توجهی افزایش می یابد. این روش به دلیل نداشتن استحکام قابل قبول در شرایط طوفانی و باد شدید ممکن است حادثه آفرین باشد. به همین دلیل به شدت توصیه می شود از این روش به هیچ وجه استفاده نشود. شرکت سولارنیرو از سال ۱۳۹۷ به بعد تولید این سازه ها را به صورت تیپ متوقف کرد و تنها به درخواست مشتری به صورت سفارشی تولید می نماید. نمونه این سازه را می توانید در تصویر زیر مشاهده نمایید.

مزایا
  • سرعت اجرای بالا
  • هزینه پایین فونداسیون و اجرای سازه
معایب
  • عدم استحکام مناسب و خطرساز در مواقع طوفان
  • هزینه سازه بالا

 

 

 

استفاده از کول برای فوندانسیون سازه خورشیدی

روش بتن درجا در اجرای سازه خورشیدی

به منظور ایجاد وزنه و استحکام سازه در این روش پایه ها داخل قالب قرار گرفته و داخل قالب پر از ملات بتن می شود. همچنین در نقاطی با سرعت باد زیاد و شرایط آب و هوایی نا مناسب از بتن مسلح استفاده می شود به این صورت که داخل قالب از آرماتور و خاموت استفاده می شود. این روش یکی از پرکاربرد ترین روش های اجرای سازه نیروگاه های خورشیدی زیر ۱۰۰ کیلووات است زیرا علارقم معتبر بودن از سرعت اجرایی بالا و قیمت مناسب برخوردار است. به طور معمول برای اجرای پایه ها از قالب سیمانی به نام کول چاه استفاده می شود که از لحاظ ظاهر و مقاومت کیفیت بالایی دارد.

مزایا
  • سرعت اجرای بالا نسبت به روش های ایمن
  • مناسب برای نیروگاه خورشیدی زیر ۱۰۰ کیلووات
  • قیمت مناسب در نیروگاه های کوچک
معایب
  • کاهش سرعت اجرا در نیروگاه های بالای ۱۰۰ کیلووات
  • هزینه اجرا بالا در نیروگاه های بالای ۱۰۰ کیلووات

 

 

 

استفاده از رول بولت برای استراکچر پنل خورشیدی

اجرای سازه خورشیدی با رول بولت

این روش به نسبت سایر روش ها دارای امنیت بالا اما هزینه اجرای بالا است. در این روش ابتدا متناسب با نقشه سازه، سطح زمین صاف و قالب بندی می شود. سپس پس از اجرای آرماتور، بتن ریزی شده و در نهایت سازه توسط رول بولت و انکر بولت به فوندانسیون بتنی متصل می شود. سرعت اجرای این روش بسیار کند اما امنیت آن بسیار بالا است و به طور معمول مناسب نیروگاه خورشیدی زیر ۱۰۰ کیلووات است. امروزه کمتر نیروگاه خورشیدی حجم بالا ای به این روش اجرا می شود.

مزایا
  • امنیت بالا
  • ظاهر شیک و استاندارد
  • عدم نیاز به سازه در زمان آماده سازی پی و فوندانسیون
معایب
  • هزینه اجرایی بالا
  • سرعت اجرای پایین

 

 

پایه کوبی پایه سازه پنل خورشیدی

اجرا سازه به روش کوبشی با ماشین پایه کوب

در نیروگاه خورشیدی با حجم بالا، سرعت و هزینه اجرا از اهمیت بالایی برخوردار است. به همین منطور هرچه مقدار سیمان مورد استفاده و همچنین عملیات اجرایی کاهش یابد علاوه بر کاهش هزینه، سرعت اجرا بالا می رود. در این روش ابتدا و قبل از اجرای نیروگاه، خاک منطقه مورد برسی قرار می گیرد. به این صورت که بر روی زمین، چاهی حفر می شود و از لایه های مختلف خاک نمونه برداری می شود. در آزمایشگاه پس از برسی لایه های مختلف خاک، مجوز استفاده از روش کوبشی و همچنین طول و ضخامت پایه ای که در زمین کوبیده می شود، مشخص می شود. پس از این کار، پایه های سازه خورشیدی، توسط ماشین پایه کوب، به زمین کوبیده می شود.

این روش را می توان سریع ترین و کم هزینه ترین روش در نظر گرفت که به طور معمول بدون نیاز به فوندانسیون و در چند روز، پایه های تمام سازه ها در زمین کوبیده می شود. یکی دیگر از روش های تست استحکام در این روش، تست Pull Out است که توسط یک ماشین، پایه کوبیده شده در زمین به عقب کشیده شده و مقدار قدرت آن اندازه گیری می شود.

مزایا
  • سرعت اجرای بالا به نسبت سایر روش ها
  • هزینه اجرا پایین به نسبت سایر روش ها
  • ایمنی بالا به شرط تست خاک و اطمینان از کیفیت آن
معایب
  • صرفا مناسب نیروگاه خورشیدی حجم بالا به خصوص بالای ۵۰۰ کیلووات است
  • صرفا مناسب محیط هایی با خاک مناسب است
  • قیمت بالاتر سازه به دلیل استفاده از پایه قوی تر و بلند تر

 

 

همانطور که مطالعه کردید برای اجرای سازه پنل خورشیدی یا همان استراکچر خورشیدی، روش های بسیاری وجود دارد که شما عزیزان می توان متناسب با حجم پروژه و محل پروژه، یکی از آن ها را انتخاب نمایید. شرکت سولارنیرو یکی از تولید کنندگان قدیمی سازه پنل خورشیدی در ایران است که شما عزیزان می توانید جهت هرگونه سوال با کارشناسان این شرکت در تماس باشید.

 

لطفا نظر خودتون رو با ما به اشتراک بگذارید

اینورتر هیبرید برق خورشیدی
پست بعدی

آشنایی با اینورتر هیبرید نیروگاه خورشیدی

آموزش برق خورشیدی
پست قبلی

آموزش برق خورشیدی - نکات مهم در طراحی برق خورشیدی

To Top